Saturday, June 13, 2009

TIHIĆ: PRUDSKA TROJKA PRED RASPADOM?

ok, sta ovdje nestima? najednom suljica na tvrdom bosnjackom kursu, kao dodo nesto poceo pricati protiv drzave (a koliko se sjecam puno prije je u trebinju zbacio onu zastavicu sa stola i jos mnoge gluposti rekao da bi covjeku kada bi ih nabrajao uzelo par dana da ih sve slozi, pa suljici nije smetalo da ide i inicira prud i smrud) i on se sada pojavljuje kao zastitnik i drzave i bosnjackih interesa...halo, klempo!, sto se nisi pojavio u skupstini da blokiras policiju kao nacionalni interes nego si se izvukao na debelo crijevo...izgleda da ti mnogo vise provodis po tudjim debelim crijevima nego sto vodis racuna o svome pa sa takvom politikom krcmis drzavu koja za tebe je samo stepenica u dokazivanju srpstva. ne foliraj nikoga sa svojim majmunskim poslovima, svi mi koji te pratimo znamo da si odigrao prud radi priznanja otetog vilajeta koji ce sada da napravi parlamentarnu krizu i da trazi razdvajanje. i eto "pozeljne teritorije gdje muslimani cine 80% stanovnistva", majmune jedan propalobegovski...zrtvujete drzavu za teritoriju koju niko nikada nece priznati i koja ce biti u vazalnom odnosu sa srbijom, ali ti i takvi cete biti priznati a narod ce da nestaje kako vasem gospodaru dolazi koja slava...
a ova zadnja recenica iz tvoje izjave srni:
"On je rekao da ne sumnja u dobronamjernost Incka i njegovu želju da popravi stanje u BiH, ali da je, kako je naveo visoki predstavnik, neodlučan i nedovoljno angžovan."
je samo komadic slike koju stvarate da bi otjerali ohr i dodo konacno dobio odrijesene ruke za referendum i odlazak...plan je poznat, jos iz beograda, kada se jela pecena jagnjetina kada su vam i obecani begovati...
a sta reci za ovu:
"Trebamo pokušati što više uključiti SAD u rješavanje problema u BiH, jer je očito da u EU ima dosta neodlučnosti i neprincipijelnosti i zato se sada nalazimo u ovakvoj situaciji"
moj klempo, nije radi EU ova situacija nastala nego radi rusenja zajednicke policije, donosenja amandmana za brcko i mnogo drugih stvari iz proslosti, pogledaj samo linkove NK RBiH sa desne strane, svaki vas postupak je dokumentovan...kada se ukljuci SAD i nju cete dosta brzo proglasiti krivcem, po starom dobrom obicaju...

zaljucak je jednostavan (a sto analiticari iz NK ce puno bolje i detaljnije objasniti, ja se nadam), sada kada je kroz parlament ratifikovan annex4 s cime je i ozakonjena Genocidna Tvorevina Oteti Vilajet i dat joj status federalne jedinice (ono sto je dodi trebalo da raspise referendum, do tada je bio ni na nebu ni na zemlji, kontrolise teritoriju ali nema rodnog lista) koja sad samo treba da napravi parlamentarnu krizu i raspise referendum za odlazak, sa svime ovim zavrsenim (iako nelegalno jer se nije postovala odluka javne rasprave za koju je i Rafi Gregorijan rekao da nije uspjela) oteti vilajet vise nema prepreka i klempo moze da igra ulogu drzavnika jer je onu glavnu, izdajnicku vec odigrao i evo u clanku po starom dobrom obicaju opet krivi medunarodnu zajednicu...
clanak je preuzet sa biznis.baPredsjednik sda Sulejman Tihić izjavio je da njegov nedolazak na jučerašnji sastanak u Banjaluku na određeni način znači da se prudska trojka raspala, ali da, kako je naveo, ne treba nikad gubiti nadu do kraja. On je ponovio da neće prisustvovati ...

... sastanku u Banjaluci zbog izjava premijera rs i lidera SNSD-a Milorada Dodika, kojima je, kako tvrdi, negirao BiH, njene zakone, institucije, Ustav i reforme.

"Međunarodna zajednica, OHR i Evropska komisija tolerišu pozivanje Dodika na nepoštivanje zakona i negiranje države", rekao je Tihić.

On tvrdi da je Dodik imao informacije o jednom, kako je naveo, oportunističkom stavu Brisela i OHR-a kada su u pitanju zaključci Narodne skupštine rs o efektima prenosa ovlaštenja sa rs na BiH.

"Incko je trebao da poništi zaključke Narodne skupštine rs, koji su antidejtonski, ali izgleda da svi u međunarodnoj zajednici zaziru od politike isključivosti i oni njoj povlađuju i vrše pritisak na one koji su za dogovor i razumna rješenja", rekao je Tihić.

On ističe da je razlog zbog čega se međunarodna zajednica tako ponaša to što je jedan od prioriteta Brisela Srbija i njen evropski put i da zbog toga "ne žele da se talasa u BiH, jer se to odmah preliva u Srbiju i odražava na njenu stabilnost".

"Srbija je favorit EU, koja ne želi da se izvrši destabilizacija prilika u toj zemlji koja ima evropski nastrojeno rukovodstvo i oni smatraju da bi bilo kakvim pritiscima prema Dodiku i rs ojačali radikalne snage u Srbiji", tvrdi Tihić.

On je rekao da visoki predstavnik u BiH nije dobio podršku iz Brisela za ukidanje skupštinskih zaključaka.

"Incko dobija upustva iz Brisela, a mi smo svjedoci koliko su oni principijelni. Kada smo radili reformu policije došlo je do potpunog odustanka od tri evropska principa i sada imamo antidejtonske zaključke Narodne skupštine rs na koje sa pravom ukazuje i Incko, ali izgleda da nije dobio podršku iz Brisela", rekao je Tihić.

On smatra da je Brisel podjeljen po pitanju BiH i podrške Incku u primjeni bonskih ovlaštenja i dodao da bi trebalo pokušati da se SAD što više uključe u rješavanje problema u BiH.

"Trebamo pokušati što više uključiti SAD u rješavanje problema u BiH, jer je očito da u EU ima dosta neodlučnosti i neprincipijelnosti i zato se sada nalazimo u ovakvoj situaciji", rekao je Tihić.

On je rekao da ne sumnja u dobronamjernost Incka i njegovu želju da popravi stanje u BiH, ali da je, kako je naveo visoki predstavnik, neodlučan i nedovoljno angžovan.

No comments:

Post a Comment