Saturday, January 8, 2011

bosanska etnija




u doba kada su se drugi odredili po vjeri i izabrali svoje narodne odrednice, mi bosanci smo ostavljeni izvan svakih politcikih dogadjanja, prisiljeni da nam troglava azbaha koja jedino zajednicko ima u zelji i nastojanjima da svako opisa svoj tor, proglasi drzavom i tako uniste nasu Domovinu, milenijumsku Bosnu i Hercegovinu...
bosanci, svi mi koji ne zelimo da nam vjera odredjuje narodnost, svjesni smo da smo bosanci, a kao i svi nasi preci imamo razlicite vjere i to nama nesmeta da se kao bosanci prepoznajemo. medjutim, bas ovo troje koje se i u ustavu osiguralo da niko mimo njih nemoze da upravlja bosnom, svojim uskogrudim politikama (koje se uglavnom poklapaju sa politikama i vidjenjem u buducnosti nase Domovine susjednih dviju drzava, hrvatske i srbije) jednostavno ne daju da se bosanci prepoznaju i politicki aktiviraju jer ce narusiti njihov balans podijela i samo svojih torova.
mi bosanci se moramo izboriti da se politicki izjednacimo sa danasnjim politickim torovima i tako sebi obezbjedimo pravne i politcke kanale da se i nas glas cuje a ne da cekamo kako ce nam troglava azbaha odrediti i krojiti sudbinu kako njima odgovara.


pozdrav domovini.

1 comment:

  1. Sa vjerom u BOSNU i
    nasu zajednicku budocnost...
    pozdrav Domovini! ...

    ReplyDelete